Fri från mina tankar

Har njutit av varma mackor och klickat runt bland alla bloggar ute i det gigantiska nätet. Det finns så mycket inspirerande som borde läsas med datorn i knät, en kopp te och en tänd sänglampa. Nu har jag ju ingen egen dator, så den idén stannar i mitt huvud. Och tur är nog det så jag inte fastnar här i flera timmar som förut när jag faktiskt hade dator.

Anyway, läste detta inlägg och blev på sånt märkligt humör. Började längta tillbaka till den där känslan av att ha någon att tänka på, någon som får hjärtat att banka så hårt att man undrar om någon annan hör det.
...Tills jag tänkte ett varv till och mindes hur jobbigt det är när en annan människa upptar ens tankeverksamhet och energi. Den tärande ovissheten.
Nä, det är rätt skönt ändå att ha tankarna där man vill och kunna lägga energi på annat. En typ av frihet.
Bildkälla

Visumansökan - check!


Äntligen klart! Nu återstår bara att ta ett godkänt foto och REK posta alltsammans.
Som ni ser är det till Indien jag har ansökt. Där kommer jag att spendera ca 3 månader (14 feb-5 maj) i det sagolikt vackra Dharamsala. Hoppas nu bara att jag fyllt i allt rätt så att jag blir godkänd!

Bygg upp dig själv

Har bestämt mig för att fokusera lite extra på min självkänsla och mitt självförtroende.
Jag tror inte på nån 12-stegsmetod, inte heller att det går i ett kick. Men någonstans ska man börja, så jag gjorde en lista. De som vill kan ju använda den:

* Ta åt dig av komplimanger (detta är nog det jag är sämst på haha)
* Umgås med människor som får dig att må bra
* Ge dig själv små utmaningar - bli stolt när du klarar av dem!
* Träna dig i att bli uppmärksam på dina positiva egenskaper, små som stora
* Ta hjälp av vänner (be dem t.ex. skriva ner dina positiva egenskaper)
* Lär dig att skratta åt dina misslyckanden och se dem som en lärdom till nästa gång ;)
* Lägg märke till sånt du är bra på
* Var mer med Gud (om du tror på honom dvs)
* Gör sånt du är duktig på oftare
* Var som ett barn: tro att du kan!
* Rannsaka din umgängeskrets. Umgås du med personer som egentligen river ner dig? Lever din omgivning kvar med en gammal negativ, begränsande bild av dig - trots att du sedan länge visat att den inte stämmer? Då kan det vara värt att bryta eller trappa ner kontakten med dem. Det lönar sig, även om det är jobbigt i början.

I korthet alltså: uppmärksamma dina positiva egenskaper och färdigheter framför dina negativa! Våga!

Vill också trycka på den kanske viktigaste punkten: Försök gå till botten med varför du har dålig självkänsla / dåligt självförtroende. Ett misslyckande? Har du kanske en gammal negativ bild av dig själv som egentligen inte stämmer? Har något sagts om dig, vad baserades det isåfall på och stämmer det verkligen idag? Vad det än är så är det viktigaste att uppdatera din självbild så att den stämmer överens med den du är idag, oavsett tidigare händelser. Det som är gjort går inte att ändra, men det som ligger framför kan du fortfarande påverka. Det är vem du är nu som räknas.

Slutligen: Gör inte allt på en gång. Sätt upp delmål. Låt det som du inte klarar av direkt ta tid, ge bara inte upp. 
Tips! Berätta om dina delmål för någon som har förtroende för. På så vis kan han eller hon sporra dig när det går trögt och se till att du inte viker dig.


Juledrömmen som slog in

Så här efterhand känns det ofattbart.
Det som jag länge bara haft som en undangömd dröm, som knappt våga tänka på av rädsla för besvikelse - det har blivit verklighet den här kvällen: vi har för första gången någonsin firat jul tillsammans med båda familjerna.

Det har varit så skönt att vara samlade tillsammans allihopa, lite som en stor fet grekisk familj (svenska mått mätta alltså). Underbart god mat á la mamma, hemmagjord saft och lingonglögg, snöfrostigt landskap utanför fönstren - det kunde inte bli bättre. Eller jo, vissa paket som är ute på vift i både Hong Kong och en bilverkstad någonstans hade gärna kunnat vara närvarande.

Måste dock erkänna att jag var lite nervös i början. Till skillnad från barn som bekymmerlöst bara behöver leka tillsammans så måste ju vuxna umgås och konversera med varandra, vilket kan bli krystat om man inte umgås i vanliga fall. Men det gick galant! 
Jag är verkligen stolt över mina päron och bonuspäron. De vågade ge det en chans trots att vi aldrig umgåtts så förut - och det var det värt! Sen är jag också tacksam till alla kämpar i bönegruppen som bett för mig och min familj. Ni är guld värda! Men mest av allt tackar jag Gud för att jag fått ha en sån underbar jul.

(Eftersom kameran fastnat i ett läge som gör det omöjligt att ändra inställning är många bilder tyvärr usla.)

Det är svårt att inte bli glad när man vaknar upp och ser detta snögnistrande landskap.


Ville få till en fin syskonbild
 

...men gav upp ganska snart.Brorsans ytterst exklusiva present. Det ni ;)

Nu kallar sängen, GOD JUL PÅ ER!

Praktik

Kom på att jag har glömt att nämna en liten detalj:

För de som missat det så har jag 3 månaders utlandspraktik i vår via skolan.
Tänkte visa er lite bilder från platsen och låta er gissa innan jag avslöjar mer:


 

Den som aldrig hoppas


Fast i mitt huvud

Det finns så mycket jag vill göra.
I mitt huvud flödar massa idéer:
presenter, känslor som jag vill skriva ner men inte kan sätta ord på, allt blir till ett enda virrvarr som vill ut, bli verklighet.
Men jag kan inte förverkliga något av det just nu.
Gjorde nyss ett försök att skära ut bokstäver ur en kartongbit. Dessvärre är alla små knivar här för slöa för att ens kunna skära i en gurka... Provar med Emerrrlies kniv i morgon. Då gäller det!
Nu orkar jag bara ligga i sängen så att nacken får stöd av kudden. Lyssna på musik och försöka vara lite småsur och tycka synd om mig själv. (Känner mig patetisk redan efter några sekunder. Jag är nog inte så bra på att vara sur och självömkande. Det känns som så onödigt slöseri med energi).
Nu kallar sängen. Gode Gud låt min nacke vara helt bra i morgon.
Nattis sovis!

Londondrömmar

Läste just Rebeccas blogg. Hon flyttade till London i höstas och jobbar bl.a. på Odeon (jättestor biograf där de visar alla stora premiärer). Av nån anledning slutar det alltid med att jag sitter och drömmer mig bort efter att ha läst hennes blogg. Allt verkar så spännande där! Massor med affärer som inte finns i Sverige, människor, kultur, vackra byggnader, kaféer, liv och rörelse.
Blev sugen på att bara boka en sista minuten biljett, ta mitt pickpack och dra.
L-O-N-D-O-N. Jag ska dit. Nån gång.


RSS 2.0