Naddi family

Tänk vad ett mail kan framkalla. Måste verkligen kolla upp när jag kan åka tillbaka och hälsa på.

Här är i alla fall barnen från förskolan/läxhjälpen som vi var med och startade upp:
I byn som vi bodde i fanns det en statlig skola. Enda kruppet var att det inte alltid fanns lärare... Därför hade killarna som vi arbetade med startat upp en läxhjälp för de äldre barnen.
Eftersom det indiska skolsystemet är helt annorlunda (man lär sig inte att tänka och förstå - man lär sig att memorera utantill) var det rätt få av barnen som förstod det de läste. Jag hade t.ex. några högstadietjejer som läste en engelsk text, utan att förstå nånting av texten. Tanken med läxhjälpen är därför att lära barnen att tänka och förstå, så att de klarar skolan bättre.

De yngre barnen var i en annan sits: de var för små för att gå i skola, och för små för att hjälpa till med arbetet hemma. I stället drev de mest runt om dagarna, utan någon som riktigt hade tid för dom.
Därför var vi med och startade upp en enkel förskola. Där busade vi, lärde dom att hålla i en penna och tränade lite engelska. Det var grymt, och barnen blev verkligen jätteglada över att ha något att göra under dagarna. 

Dessutom är killarna som arbetar med förskolan jätteduktiga med barnen. De bor själva i byn, och har hemmet öppet för barnen 24/7. Obegripligt hur dom orkar med. Har aldrig träffat någon med samma passion, kärlek och tålamod som dom hade.

Nu till min poäng: jag har nyss fått veta att de planerar att göra förskolan permanent till våren! För detta krävs självklart pengar för att hyra lokal, och så småningom köpa in lite material (de begagnade häftena vi använde var inga höjdare...)
Nu är det som så att jag har haft turen att få tag i ett billigt parti kläder, mest sport. Det är riktigt fina kläder, och hälften av intäkterna* går till förskolan. Så om ni behöver nya sportkläder inför hösten, eller tycker att era päron borde ut och röra på sig mer ;) - HÖR AV ER! Säljer kläderna för 49kr/st + mängdrabbat. Ni som redan är sportiga och har fräsiga kläder är välkomna att ge ett bidrag utan att köpa något*. 

Smsa, maila (NY: samira.nygard@gmail.com) eller kommentera här om ni är intresserade.  
Hör också av er om ni vill veta mer om förskolan och arbetet där. 

Namaste!

*20 SEK = 130,49 RPS (pengarna kan alltså anvädas till MYCKET mer än här hemma. =D)
 • bloglovin
 • bloglovin
 • Kommentarer

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback
  RSS 2.0