Slopa mjölken?

Jag tänker slopa all mjölk framöver, hur gott jag än tycker att det är. Nu kanske alla mjölkfantaster tror att jag har blivit knäpp - alla vet ju att mjölk är nödvändigt för att få starka ben? Innan ni spinner vidare vill jag bara ställa två frågor: Var har ni hört det? Har ni någonsin ifrågasatt vilka belägg det finns för det?

Faktum är att det finns mycket som tyder på att mjölk kan vara boven bakom många sjukdomstillstånd som vi dras med. Det handlar om alltifrån magproblem, akne och andfåddhet till mindre trevliga saker som astma, allergier och prostata- och bröstcancer.

Hur kan det komma sig? 
Kort sagt beror det på att mjölken vi dricker både pastöriseras och homogeniseras, d.v.s. centrifugeras hårt så att proteinämnen och fetter splittras till pyttesmå partiklar. Det tråkiga är att dessa små partiklar sedan kan fästa vid tarmväggen och irritera den, vilket får slemhinnorna att reagera. Detta kan i sin tur ge slem, hosta, astma och allergi. Mjölk innehåller dessutom östrogen och IGF, vilket ökar tillväxten på ett onaturligt sätt och kan orsaka bildandet av cancerceller i bröst och prostata. Inte så kul.

Mer än så tänker jag inte skriva just nu. Som tur är finns det gott om information om ni vill veta mer. Googla bara "don't drink your milk".

Slänger också in tips på några sidor att börja med (klicka på rubrikerna/länkarna). Jag har inte fingranskat alla sidor än, så det är upp till er att vara källkritiska.

University of Harvard

Harvard, mer om kalcium + mjölk

Dr. Mercola
 (sök bara "milk" så hittar ni flera artiklar)
 
Mer:
http://www.drheise.com/milk.htm

http://www.live-the-organic-life.com/cows-milk.html

http://notmilk.com/ [artiklar, olika forskare om mjölk, exempel]

Exempel på personer som blivit hjälpa av att sluta dricka mjölk

 • bloglovin
 • bloglovin
 • Kommentarer
  Postat av: baka (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ *:・゚✧*

  skumt men sådär är det seriöst med allt... haha!  svar: haha det var ingen speciell film xD men finns under kategorin videoklipp! men självklart vill jag träffas när du är i stan nästa gång, då kanske vi kan se nån film eller så? :D

  2012-04-23 @ 10:19:35
  URL: http://mymic.blogg.se/
  Postat av: Katja

  Har du läst:  http://op.se/nyheter/inrikes/1.4638967-bonder-saljer-olaglig-mjolk  Kul va!

  2012-04-25 @ 21:56:42
  URL: http://sthlmblues.blogspot.com

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback
  RSS 2.0